SON DAKİKA

NAKLİYAT HABERLERİ

EKONOMİ

İstanbul’a yakın kamp yerleri!

EKONOMİ

Teknoloji şirketleri dolandırıldı

DÜNYA

Son dakika… Kan donduran fotoğraftaki kadın Türk çıktı

DÜNYA

Tarihin hiç akıldan çıkmayan fotoğrafları

DÜNYA

Eurovision’a katılması engellenen Rus şarkıcı konuştu

DÜNYA

700 yıllık iskelete yeniden yüz verdiler

DÜNYA

Irkçı siyasetçiden skandal sözler

DÜNYA

Ukrayna’da sıcak saatler: Bir şehir boşaltılıyor

DÜNYA

Oğul Trump’tan skandal hareket!

Türkiye’den Rusya’ya 4 uyarı!

Türkiye, Rusya’nın sorumluluk bölgesinde PKK/YPG’nin faaliyetlerine ilişkin duyulan rahatsızlığı diplomatik yollardan iletti.

Bu haber 24 Mart 2017 - 10:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Askerimizi şehit eden saldırıya nasıl izin verdiniz?” diyen Ankara, “Bir daha olursa sorumluluk sizin. Misilleme hakkımız nedeniyle askerlerinizi çekin. Üs haberlerine açıklık getirin” uyarısında bulundu.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde, Bükülmez Karakolu’nda nöbet tutan piyade er Hüseyin Köroç’un, anlaşma gereği Rusya’nın kontrolünde bulunan Afrin bölgesinden açılan sniper ateşiyle şehit edilmesi Rusya ve Türkiye’yi karşı karşıya getirdi.

Türkiye, Afrin’de Rus askeri birliğinin konuşlanması ve bölgedeki PKK/YPG varlığının tehdit oluşturması konusunda Rusya’yı uyarırken, Rusya’nın tutumunu sorgulamaya başladı.

Rusya Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak 4 konuda ikaz edildi:

■ Anlaşma gereği, Rusya’nın sorumluluk sahası olan Afrin bölgesinde, PKK/YPG’lilerin ne işi var? Açılan sniper ateşiyle askerimizi nasıl şehit edebiliyorlar?

■ Askerinizi oradan çekin. Türkiye, angajman kuralları gereği bir tehdit doğduğunda oraya misliyle karşılık veriyor. Askerleriniz hangi amaçla orada konuşlandı? Orada bulunmalarının amacı ne?

■ Bölgeden Türkiye’ye benzer bir saldırı olması durumunda daha sert şekilde müdahale edilecek. Bu konuda sorumluluk sizin.

■ “Üslenme yok, ateşkesi izleme gücü” diyorsunuz. Bilgilendirme mekanizmasının gereklerinin yerine getirilmesini bekliyoruz.

NE OLUYOR?

Sınıra 470 metre mesafede bulunan ve sniper terörist saldırısına hedef olan Bükülmez Karakolu, hafif yükseltide yer alıyor. Sınırın iki tarafında da meskûn mahalde iç içe geçmiş evler bulunuyor. Suriye tarafındaki evlerde PKK/YPG’li-ler barınıyor. Daha önce buradan yapılan saldırılara obüs ve tank atışlarıyla karşılık veriliyordu. Son saldırıya da misliyle karşılık verildiği açıklandı ancak Rus askerlerinin bölgede üslenmesiyle sahada yeni bir durum yaşanıyor. Bu nedenle TSK unsurları, devam ateşiyle, saldırıyı gerçekleştiren PKK/YPG’lileri vuramadı. Rus birliği, ateş açılan yerin ardındaki Cinderis denilen PKK/YPG üs bölgesine konuşlandı; Rus bayrakları gösterildi, fotoğraflandı. Rusya anlaşma gereğini yerine getirip Türkiye’yi bilgilendirmedi.

‘RUSYA YPG’NİN HAMİSİ Mİ?’

Rusya ile 30 Aralık’ta Moskova’da ve 7 Mart’ta Antalya’daki görüşmelerde yapılan anlaşma gereği Afrin, Suriye’deki güçler açısından; kontrollü, sınırlanmış sahalar kapsamında Rusların kontrolündeydi. Ancak PKK/YPG’nin saldırısı, Rusların kontrol etmesi gereken bölgeler geldi. Bu yüzden Rusya Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrılıp uyarıldı. Son gelişmeler üzerine Ankara’da şu soruların yanıtı aranıyor: “Ruslar, PKK/YPG’nin hamiliğine mi soyundu? Rusya ile PKK arasında yeni anlaşmalar mı yapüdı? ABD’nin PKK/YPG ile işbirliği sorgulanırken, şimdi de Rusya mı devreye girdi? Rusya’nın nihai amacı ve stratejisi ne? Rusya ile ABD arasında PKK/ YPG konusunda bir mutabakat var mı?”

Etiketler :
4AfrinDış Politika HaberleripkkrusyaRusyayaTürkiyeTürkiyedenuyarı
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
Kültür Üniversitesi’nde ‘Yaratıcı İş Fikirleri’ yarışması
Darüşşafaka giriş sınavı’na başvurular sürüyor
TED İzmir Koleji Öğrencileri Yaratıcılıkla Amerika’da!
Sabancı Üniversitesi’den ‘Ulusal Duyarlılık Konferansı’
Eğitimde fırsat eşitliğiyle ‘Başarı Her Yerde’
Yakın Doğu Üniversitesi ‘3. Nesil Üniversite’ modeline örnek oldu
ALES 2017 ilkbahar dönemi için son başvuru günü bugün!
Bakan Yılmaz’dan YGS açıklaması
YDS adaylarının sınav giriş yerleri belli oldu!
Akademi dünyasında naylon tez pazarı!
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
Başbakan Yıldırım’ı CHP’li milletvekili karşıladı
Almanya’dan flaş Türkiye açıklaması!
SON DAKİKA