23:17 - Devletten İşverene Büyük Destek
23:15 - Kredi Çekip Miting Yaptı Ama Sonuç Şok Etti
23:12 - Erdoğan’dan Seçim Sonrası İlk Açıklama Geldi
23:10 - Arabasını Evinin Odasında Saklıyor
23:57 - Sivas’ta Çıkan Yangın Korku Dolu Anlar Yaşanmasına Neden Oldu
23:55 - 41’inci Modef Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarı Bursa İnegöl’de Açıldı
23:37 - Satın Aldığı Lüks Araç Arızalı Çıkınca Dava Açtı, Parasını Faiziyle Birlikte Aldı
23:35 - Pompeo’dan Türkiye Sorusuna Yanıt
23:33 - Genç Adam Sokak Ortasında Vurularak Öldürüldü
16:59 - Yarım Asırı Deviren Aktör
Her yıl 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü olarak kutlanır. 8 Mart dünya kadınlar gününde kadınlar toplanıp kutlamalar yapar. Kadın cinayetine kurban gidenler anılır, kadına şiddete dikkat çekmek amaçlı çeşitli aktiviteler düzenlenir. Kadın hakları ve kadınların yaşadığı haksızlıklar gündeme gelir. Yüz yıllardır kadınlar varoluş mücadelesi vermekte ve erkeklerle eşit haklara sahip olmaya çalışırlar. Yasalar önünde tüm vatandaşlar eşit haklara sahip görünse de kadınlara yapılan haksızlıklar ve şiddet gün gibi ortadadır.
8 Mart dünya kadınlar gününün ne zaman kutlanmaya başladığı merak konusudur. 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000’i aşkın kişi katıldı.
26 – 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın “Internationaler Frauentag” yani dünya kadınlar günü olarak kutlanmasını teklif etti. Teklif kabul edildi ve o tarihten beri dünya kadınlar günü her yıl 8 Martta kutlanmaya başladı. Bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960’lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi.