23:17 - Devletten İşverene Büyük Destek
23:15 - Kredi Çekip Miting Yaptı Ama Sonuç Şok Etti
23:12 - Erdoğan’dan Seçim Sonrası İlk Açıklama Geldi
23:10 - Arabasını Evinin Odasında Saklıyor
23:57 - Sivas’ta Çıkan Yangın Korku Dolu Anlar Yaşanmasına Neden Oldu
23:55 - 41’inci Modef Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarı Bursa İnegöl’de Açıldı
23:37 - Satın Aldığı Lüks Araç Arızalı Çıkınca Dava Açtı, Parasını Faiziyle Birlikte Aldı
23:35 - Pompeo’dan Türkiye Sorusuna Yanıt
23:33 - Genç Adam Sokak Ortasında Vurularak Öldürüldü
16:59 - Yarım Asırı Deviren Aktör
Sınıf yönetiminde başarılı olmak isteyen bir öğretmenin sahip olması gereken pek çok yeterlik vardır. Yeni dönemde sınıf yönetimi sağlamak, sınıfa hakim olmak hayli zorlaşmıştır. Öğretmen, istikrarlı ve tutarlı olmalıdır. Olumladığı davranışı başka bir zaman inkar etmemelidir. Öğretmenin istikrarlı tutumu öğrencinin güvenini kazanmasını sağlar. Öğrencinin güveni başarılı sınıf yönetimi için önemlidir. Öğrenci için büyük ölçüde rol model olan öğretmen, öğrencisiyle güven dolu bir ilişki içinde olmalıdır.
Öğretmen öğrencisine sevgi vermelidir. Her şey sevmekle başlar. Sevildiğini hisseden öğrenci, öğretmenine karşı rahat olur. İlgili derse yeteneği olmasa bile başarılı olur. Sevginin hakim olduğu sınıf ortamı, olumlu sınıf ortamıdır. Olumlu sınıf ortamı, hem öğrencinin hem öğretmenin başarısını artırır. Öğretmeninden korkan öğrenci ilgili dersten de korkmuş olur. Çoğumuz bu durumla karşı karşıya gelmişizdir. Ağır ödevler veren, olumlu ilişkilerden kaçınan, şiddete başvuran öğretmenlerimiz olmuştur. Böyle öğretmenlerimiz derslerinde istesek de başarıyı yakalayamamışızdır pek çoğumuz. Korkutarak, bağırarak, şiddet uygulayarak sınıf yönetimi sağlamaya çalışan öğretmen, öğrencinin gözünde değerli değildir. Öğrenci, öğretmenin onunla başa çıkamadığını, yetersiz biri olduğunu düşünür.
Öğrencilerimizi çok iyi tanımalıyız. Ailesinde huzur olmayan çocuk kendini okula, derse, öğrenmeye adapte edemez. Öğrencimizi iyi tanıyıp buna uygun davranmalıyız. Derslerimizde verdiğimiz örnekler, konu anlatım tarzımız hiçbir öğrenciyi zedeleyecek nitelikte olmamalıdır. Öğretmen nötr olmalıdır. Siyasi, dini görüşünü belli eden öğretmen, karşıt görüşlü öğrencileri tarafında ön yargıyla karşılaşabilir. Öğretmen küçük yaşlarda olan ve ailesinden farklı bir dünyayla tanışmamış olan öğrenciyi objektif bir tutumla farklı dünyalarla tanıştırmalıdır.