06:24 - Öldürdüğü Eşi İçin Kayıp Başvurusu Yaptı
00:57 - Aranan FETÖ Suçluları Yakalandı
00:51 - Acun Ilıcalı’ya Büyük Şok
00:46 - Batıkent’te Korkunç Katliam
00:05 - Almanya Basınından Ozan Kabak’a Övgüler
23:59 - Bodrum’da Yaşanan Fırtına Herkesi Korkuttu
23:45 - AK Partiden 38 İlçe İçin İtiraz
23:37 - Askerlik İçin Çıkılan Yoldan Kötü Haber Geldi
23:17 - Genç Öğretmen Evinde Ölü Bulundu
Sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmenin anahtarlarından biri sağlıklı bir ruha sahip olmaktır. Ruhsal sağlık fiziksel sağlık kadar önemlidir. Fiziksel bir rahatsızlık yaşandığında vücudumuzdaki bu değişimi hemen fark edip önlem alırız fakat ruhsal bir sıkıntımız olduğunda bunu çoğunlukla görmezden geliriz. Bazı fiziksel sıkıntıların sebebi ruhsal olabileceği için bunu önemsememiz gerekir.
Her çocuk travmalar yaşayabilir. Bu travmalar yetişkin hayatında farklı şekillerde dışa vurur. Yetişkin terapisi ile bu sıkıntılar ortaya çıkarılabilir. Psikolojik sıkıntılar sosyal yaşamda çeşitli zorluklara sebep olabilir. Bunlar terapi yoluyla atlatılabilir.
Yetişkinlik yirmili yaşların ortasında başlayan bir süreçtir. Daha önceki yıllarda çocukluk ve ergenlik yaşanır. Yetişkinlikte alınan sorumluluklar farklıdır. Yetişkinlik sürecinde kişi iş, eş, ev ve çocuk sahibi olur. İş yaşamının stresi kişiyi yıpratabilir. Sahip olunan evin sorumlulukları vardır. Eş ile yaşanan sıkıntılar ve uyuşmazlıklar da yetişkin bireyi kötü hissettiren etkenler içinde sayılabilir.
Yetişkinlerde en çok görülen sıkıntılar depresyon, anksiyete bozukluğu, travmalar, fobiler ve takıntılar, yas süreci, boşanma süreci gibidir. Bu sıkıntıların çözüme kolayca ulaşabilmesi için bir yetişkin terapistinden yardım alınmalıdır.
Depresyon yetişkinlerde en çok görülen ruhsal sıkıntılardan biridir. Hayattan zevk alamamak, içe kapanmak, yeme bozukluklarının oluşması, cinsel isteksizlik gibi belirtileri vardır. Kişinin yaşamdan vazgeçme arzusu duymasına bile neden olabilir. Kişi ya da çevresindekiler bu değişiklikleri fark edip uzmana danışmalıdır.